Activiteiten

Galerie Hybride verricht verschillende vormen van creatief onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats op eigen initiatief en in opdracht. Galerie Hybride opereert ook als uitgever van bijzonderde uitgaves. Galerie Hybride is een concept dat verder ontwikkeld wordt.

Voor informatie over de mogelijkheden van Galerie Hybride, het getoonde werk, eventuele aankoop van getoonde werken en vragen voor  lezingen, debatten, advies kunt u contact opnemen per email galerie.hybride@tforganisatieadvies.nl.

Op de website van Galerie Hybride worden getoond:

 • Enkele fotoseries. Onder de noemer Amsterdam worden enkele foto's getoond van het omvangrijke project Amsterdam begrijpen. Ik besloot begin 2016 dat het tijd was om Amsterdam beter te begrijpen door alle buurten te gaan belopen. Mijn gedachte was dat ik er zestig wandelingen voor nodig zou hebben, maar dat was te optimistisch, het werden er achtenzeventig. Mijn laatste wandeling was de tien kilometer van de hondertste Stoterplasloop op 8 oktober 2017. Dat was ook mijn snelste (51.45 minuten). Op elke wandeling maakte ik tussen de driehonderd en vierhonderd foto's. Het ging mij om de stad als woonomgeving en werkomgeving. Ik noemde het contexten. Ik dacht, ik fotografeer levenscontexten, niet mensen of gebeurtenissen, maar de stad als buitenkant, als omgeving. Ik zet dat stil waaraan de Amsterdamse fietser dagelijks voorbijsnelt. Eenmaal terug op mijn werkplek noteerde ik mijn ervaringen en zocht ik elke foto uit (straatnaam, architect, stedebouwkundige context). Vanaf 8 oktober 2017 ben ik bezig met verwerking en vormgeving. Ik breng van elke wandeling een boek(je) uit in een oplage van twintig, printing on demand. Elk boek bestaat uit een tekst (over de leefomgeving) en rond de tachtig geselecteerde foto's. Ik heb inmiddels tweeëntwintig boeken gereed. Ik hoop rond 2025 klaar te zijn, we gaan het zien. Dan kan ik natuurlijk overnieuw beginnen wat de stad verandert steeds. Om vertraging aan te brengen in mijn fotograferen, fotografeer ik sinds 8 oktober 2017 alleen nog analoog, meestal middelgroot (6*6). Regelmatig ga ik terug naar Amsterdamse omgevingen waarvan ik denk dat ik ze beter of anders had kunnen fotograferen.
 • Een deel van het door Galerie Hybride aangekochte werk van derden. 
 • Overig werk: schilderijen en tekeningen. Deze werken kunnen worden opgevat als losse producten maar krijgen ook in hun wisselwerking betekenis.   
 • Overig werk: teksten. Dit zijn grafisch vormgegeven pdf's onder de creative commons. Dat betekent dat de teksten vrij downloadbaar zijn. De teksten zijn hybride van karakter. Zo wordt de roman Catherina, de katholieke moeder in haar opgang naar God, afgerond met een filosofische bijlage. De teksten kunnen worden geprint, zijn goed leesbaar via Ipad en via een e-reader die pdf's kan lezen.  


Overzicht van de bijzondere uitgaven van Galerie Hybride.
Voor informatie en/of bestelling: mail naar galerie.hybride@tforganisatieadvies.nl:

 1. 12 zelfportretten en een begeleidende tekst in een doos. Oplage: 10. Genummerd en gesigneerd. Prijs per doos € 3000,-. Uitgegeven in 2008.  Zie: Fotografie. 
 2. Pianospelers, E-publicatie in pdf, juni 2010. Vrij downloadbaar. Zie: Overig werk/teksten. De op de website beschikbare E-versie is een proefversie, niet de definitieve papieren versie.
 3. Catherina, de katholieke moeder in haar opgang naar God. E-publicatie in PDF, 2010. Vrij downloadbaar. Zie Overig werk/teksten. De op de website beschikbare E-versie is een proefversie, niet de definitieve papieren versie.
 4. Twelve attempts to a perfect blue sky. 12 Foto's in een map. Oplage: 6. Prijs per map, inclusief overzichtsprint € 2500,-. Uitgave: november 2011. Zie: Fotografie. 
 5. Het Geluk. Twee korte verhalen uit 1976, oktober 2013. Het boekje is verschenen in een genummerde en gesigneerde oplage van 100, waarin enkele stukken van het manuscript in kleurendruk. Prijs: € 30,- 
 6. Amsterdam begrijpen, Proloog. Fotoboek met harde kaft inclusief een genummerde en gesigneerde afdruk van elk van de 42 opgenomen foto's. Boek en foto's in deze vorm zijn in oplage van 1 verschenen (er zijn 2  geschenkexemplaren verspreid van eerdere versies). Prijs: n.o.t.k. 
 7. Amsterdam begrijpen, Deel 53, 29 januari 2017. Fotoboek met tekst in een oplage van 20 exemplaren inclusief 1 foto. Verschijningsdatum: 1 november 2017. Levertijd ongeveer 1 week. Pdf proefversie vrij downloadbaar.
 8. Amsterdam begrijpen, Deel 52, 22 januari 2017. Vormgegeven tekst (gesigneerd) plus 84 losse foto's (genummerd) in doosje (formaat: 13*19 cm). Oplage: 20. Verschijningsdatum: 15 november 2017. Levertijd ongeveer 1 week. 
 9. Amsterdam begrijpen, Deel 43, 10 januari 2017. Fotoboek met tekst in oplage van 20 inclusief 1 foto, genummerd en gesigneerd. Formaat: 20*25 cm. Verschijningsdatum: 8 december 2017.  Proefversie in Pdf vrij downloadbaar.
 10. Weerzien. Een roman die in 1992 is geschreven. Verschijnt in de loop van 2020.
 11. Inmiddels zijn ook verschenen Amsterdam begrijpen, delen 17, 23, 24, 26, 29, 31, 33, 34, 35, 36, 38, 40, 66, 67, 71. De complete serie gaat 78 delen tellen. Streven afronding: 1 januari 2025.

ajax loader